THE SQUARE AT THE CONSERVATORY NAMED AFTER M.I. Glinka

THE SQUARE AT THE CONSERVATORY NAMED AFTER M.I. Glinka

The improvement concept of the square near the conservatory named after M.I. Glinka in Novosibirsk
Project specification
Year
2020
Status
Concept
Sq
0,4 Га
Project type
Landscape improvement concept
Location
Russia. Novosibirsk
Team
Sergey Pergaev, Oksana Osotova, Ksenia Baranova, Pavel Kulebakin, Anna Filippova

VISUAL SPACE SOUND

The concept of the landscape improvement of the park at the conservatory is to create a space that, like music, can change in the flow of time, creating a new work and atmosphere each time.

Within the framework of this concept, we have identified the following goals: creating an environment for a creative community, organizing a modern attractive space, creating an inspiring authentic atmosphere and creating a culture of everyday life.

VOLUME PLANNING STRUCTURE

In the center of Novosibirsk, behind the conservatory building, there is a small space designed to become a resting place for students and teachers.

In the project for the improvement of this area, it was necessary to create several functional zones: for recreation, for a concert hall  and for a parking lot.

We carefully shifted the chaotic parking zone, located on this square earlier, to the edge of the site, and freed up the rest of the space for visitors.

 

We have built the main pedestrian axis along the building, moving along which the guest of the square will see a continuous open-air exhibition space.

The place where the parking lot was previously located was well suited for the location of the city's point of attraction - a summer stage for holding open-air concerts. Assessing the capacity of the entire territory, we built an information model that determined the capacity of the concert venue - up to 1000 events at a time.

ENTRANCE ZONE

Starting from the entrance, a linear structure on metal supports accompanies us through the space of the square. It is a multifunctional element that serves for navigation, lighting of space and placement of posters, exhibition of works of art and the history of the conservatory itself. This design element metaphorically reflects the constant flow of music through time.

1/1

EXHIBITION

An important element shaping the space is an open-air exhibition. The park is closely related to the theme of art. The conservatory art goes out and gives sound to the surrounding space.

All corners of the park are permeated with art: exhibitions are located in recreation areas, along the routes of visitors, next to the main entrance.

1/1

SCENES

An open street stage "sail" adorns the space of the park and the city.

The stage is designed for open-air concerts and can accommodate a symphony orchestra of 70 people.

It is also an art object which is noticeable not only from the square, but also from the outer urban space. At the usual time (in the absence of concerts) students of the conservatory will study here. During the design process, several options for scenes were developed. There is also a mini-stage for training and rehearsals on the site.

1/1

THEME ZONES

Separate points of attraction on the territory are places for rest and communication: a round shop, where a group of students will comfortably accommodate; a large wooden tribune with 115 seats, which will be used to accommodate spectators, and at usual time - for recreation and communication between students and teachers, for holding lectures in the open air.

1/1
Project
PARK (Culture and Recreation Park) NAMED AFTER F. KOZLOV
Leave a request for consultation on your project in this form.

The consultation is free but inastimable.
Thank you for your interest in our company and we will contact you as soon as possible.

By submitting the form, you agree to our privacy policy