PARK (Culture and Recreation Park) NAMED AFTER F. KOZLOV

PARK (Culture and Recreation Park) NAMED AFTER F. KOZLOV

Architectural project of the Park of Culture and Recreation named after E.F. Kozlov in Nadym
Project specification
Year
2020
Status
Concept
Sq
16 hectares
Project type
Project
Location
Russia. Nadym
Team
Ekaterina Pergaeva, Anastasia Krovelshchikova, Alexey Panov, Anna Filippova, Pavel Kulebakin, Maxim Butakov, Vadim Ovchinnikov, Sergey Pergaev

CITY NATURE RESERVE

The main idea of ​​the architectural project of the city park is to preserve the unique area of ​​northern nature, cultural features of the peoples of Yamal and create a place that will enhance the civic and ethnic identity of the population.

By preserving the unique piece of nature we are preserving the unique city.

The concept of the park was born from this formulation: the city nature reserve.

The city reserve is a place that preserves nature, reflects the culture of Yamal and, at the same time, is ready for the deliberate inclusion of new functions necessary for a comfortable life for the townspeople.

 

The image of Lukomorye is taken as a figurative concept: the historical connection of the region with the land of the same name is known from the maps and records of foreigners who visited Russia in the 15-17 centuries. Natural materials, chopped shapes, “warm” tactile wood, Nenets idols, artifacts from myths and legends of the vibrant and distinctive culture of the indigenous people of the north form the basis of the visual concept of the park.

The park will become a key point of contact between the population and the city, a place that brings joy.

PLANNING STRUCTURE

In order to increase the attractiveness of the park for the audience, it was decided to saturate the territory with new functions harmoniously woven into the existing structure of the park.

The main sights, such as the main alley, the alley of the veterans of the north, the alley of the hero Zverev, the monument to E.F. Kozlov and V.V. Strizhov were preserved and put in order, as well as most of the park's footpaths. To connect the new functional areas with each other, the project introduced the so-called eco-trail - a new walking route made of wooden flooring, winding among the trees of the park.

1/1

ENTRANCE GROUPS

The main entrance to the park is organized from the southeastern side from Leningradskaya and is a vast meeting area framed by a wooden "horseshoe" with benches, flower beds of meadow grasses and chopped wooden sculptures with lighting. From here begins the main alley of the park, equipped with a bicycle path that runs through the park up to the Nenets courtyard.

The concept of the park provides for the renovation of walking paths with benches and trash cans under sheds, renovation of lighting, rethinking the location of toilets adding mother and child rooms, temporary and mobile cafes, bicycle parking, dogboxes and bird feeders, as well as secondary entrances to the park, so that every visitor feels comfortable to spend time here and come back again and again.

1/1

ETHNIC ZONES

The Nenets Compound and the House of Nature are being reconstructed: the Terem-Museum from a log house with a greenhouse, a guest tent, an event area, a walking trail with an exposition of Yamal-Nenets culture objects and recreation areas will be located here.

Opening with a large stained-glass window to the Nenets courtyard, the tower forms a single exhibition complex with it. The ethno-site adjacent to the Nenets Compound also supports the theme of the culture of the indigenous northern people.

 

The circular path leads to the street stage with an amphitheater and a dance floor. Inside the "ring" there are chopped wooden sculptures with lighting and seasonal decoration: unpretentious meadow grasses in summer and ice sculptures in winter.

1/1

SLIDES AND ROPE PARK

In the zone of slides located to the south, the relief of the territory is organically involved: the natural height difference made it possible to place slides here for all-season use, as well as an obstacle course made of logs, a children's climbing wall and rental equipment for winter entertainment.

The vast area of ​​the rope park is full of sports attractions for children, set among the trees.

1/1

PHOTOZONES

A photo zone for newlyweds is located in close proximity to the registry office and- it is a wooden flooring with a rotunda, a luminous ring and a structure where newlyweds can hang locks as a keepsake. From the decking of the photo zone, you can get to the eco-trail - a new walking route made of wooden decking, winding among the trees of the park.

Near the photo zone, the ecotrail lifts off the ground, forming an observation deck, which will also become a new popular photo point of the park.

Descending from the other side, the eco-trail partially passes over the zone of slides and returns to ground level, taking the guests of the park deeper.

1/1

CHILDREN'S AND SPORTS AREAS

Playgrounds are conditionally divided into 3 zones: for children under three years old, from three to seven years old and for children over seven years old.

Images from the culture of the indigenous peoples of the north and natural motives are also used in the design of playgrounds. Moving further along the eco-trail, the guests of the park find themselves in an extensive recreation area with a canopy, located among the trees.

The split-level deck houses picnic tables, wooden loungers and tennis tables.

1/1

FAIRGROUND

Moving along a closed eco-trail, we find ourselves on the main fairground of the park, located on the site of the old playgrounds. Here, shops and cafes, a recreation area with a canopy, a shooting range, a stationary cafe with a summer terrace, a children's autodrome with a canopy (in winter used as a children's skating rink with warm rooms for changing shoes), an area for city events (in winter used as a large skating rink with Christmas tree), an urban stage with a double-sided screen facing the amphitheater and the city, as well as a swing zone and a carousel with deer.

1/1
Project of a culture and recreation park
PARK "NOYABRSK PARK"
Leave a request for consultation on your project in this form.

The consultation is free but inastimable.
Thank you for your interest in our company and we will contact you as soon as possible.

By submitting the form, you agree to our privacy policy