GREEN FLOW

GREEN FLOW

Architectural bureau Pergaev Bureau: architectural concept of recreational centers "Green Flow" in Sochi. The forces of wild nature, at the same time formidable and majestically beautiful as the basis of the architectural concept of the recreational complex. Space-planning structure, interiors.
Project specification
Year
2018
Status
Project
Sq
3600 sq.m
Project type
Concept of recreational centers
Location
Russia. Sochi
Team
Sergey Pergaev, Oksana Osotova, Pavel Kulebakin, Lydia Lagutina, Anna Vetrogradova, Anastasia Medvedeva, Roman Kazakov

CATHARSIS

The aesthetic is not relaxing, imposing resort-sea, but harsh: wild nature forces, formidable and majestically beautiful at the same time. When at the same time it is both exciting and impossible to take your eyes off.

VOLUME-PLANNING STRUCTURE

The thermal center is divided into two large zones: an interior zone and an outdoor zone, with saunas and heated pool. The baths are specially arranged in a semicircle to create a patio for guests. The plasticity of the open bath structures forms the street space of the complex.

1/1

FACADES

The imitation of the penetration of rays through the trees in the forest is achieved using a vertical division of the facades. The rotation of the lamellas forms a rhythm and visibility both from the inside and from the outside. "Magma-roof" with skylights smoothly rising from the surface creates the effect of "warmth from within". The dark rebated covering, combined with the waves of light, acts as another facade for objects located higher in the relief.

1/1

OUTDOOR BATH AREA

The facades are decorated with wood of different shades and textures. The use of natural motives and materials allows the building to fit into the environment as harmoniously as possible. The outdoor area consists of several open baths located in a semicircle, the green roof of which is a continuation of the surrounding natural relief.

1/1

INTERIORS

The entrance "invites" to the interior, as if in a mountain cave. The interior space is filled with light passing through tall stained glass windows offering mountain views, greenery hanging from the ceiling, and natural wood used in decoration and furniture. In general, the space is minimalistic, cozy, hospitable and conducive to mental and physical relaxation.

1/1
Hotel concept
RUSSIAN RESORT
Leave a request for consultation on your project in this form.

The consultation is free but inastimable.
Thank you for your interest in our company and we will contact you as soon as possible.

By submitting the form, you agree to our privacy policy